خواص چای

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

چایی

 چای به علت وجود انواع تانن که به چای طعم گس مخصوص را می دهد دارای خاصیت ضد میکروبی وضد ویروسی است. دم کرده چای میتواند بعضی از انواع ویروس های آنفولانزا,ویروس تبخال, ویروس فلج اطفال و چند نوع ویروس بیماریزای دیگر را غیر فعال کند… شاید به همین دلیل در طب سنتی دم کرده چای به عنوان محلول ضد عفونی کننده برای شستشوی چشم توصیه شده است.

چای به علت داشتن مقدار قابل ملاحظه ای تانن و فلوراید, یکی از عوامل نیرومند برای جلوگیری از پوسیدگی و فساد دندان ها به شمار میرود. بررسی های انجام شده به وسیله دانشمندان ژاپنی نشان میدهد کودکانی که چای بیشتری می نوشند خیلی کمتر از سایرین به پوسیدگی دندان دچار میشوند. پژوهش های علمی مختلف معلوم کرده اند که با مقایسه چندین نوع ماده خوراکی با داشتن خاصیت ضد پوسیدگی دندان, چای از همه موثرترو مفید تر بوده است.

محققین نشان داده اند همان نوع تانن های موجود در چای که دارای خاصیت ضد میکروبی هستند, می توانند مانع پیشرفت بعضی از انواع سرطان ها گردند. در بین انواع چای های مختلف ,چای سبز نسبت به چای سیاه موثر تر است. دانشمندان ژاپنی اعلام کرده اند که میزان ابتلا به سرطان معده در اشخاصی که معمولا چای سبز مینوشند, خیلی کمتر از سایر افراد است. تر کیبات شیمیایی موجود در چای میتوانند عوامل سرطانزا را حتی بهتر از ویتامین C سرکوب کنند.لازم به ذکر است که ویتامینC  تا حدودی باعث جلوگیری از سرطان میشود .تحقیقات علمی دیگری نیز نشان داده اند که چای می توتند بدن انسان را از صدمات تشعشعات در دراز مدت ,حفظ کند .

چای ماده ای نیرومند برای به تاخیر انداختن تصلب شرایین, برای رقیق کردن خون و برای کاهش فشار خون است. گروهی از محققین اعلام کرده اند مصرف چای میزان کلسترول و تری گلیسیرید را که در اثر مصرف غذاهای پرچربی است , کاهش میدهد همچنین معلوم شده است که چای سبز بدون کافئین بز سیستم اعصاب تاثیر مستقیم داشته  و آرامش بخش است و از این راه فشار خون را کاهش میدهد. همچنین از چای سبز و چای سیاه ماده ای به دست آورده اند که قند خون را پایینمیآورد. دانشمندان عقیده دارند که هیچ یک از خواص درمانی چای,ناشی از وجود یک ماده خاص نیست بلکه تاثیر آن به علت مجموعه ای از مواد مختلف شفا بخش در آن است.

زیان های احتمالی ناشی از مصرف چای:

۱-چای ممکن است رنگ دندان ها را تیره و آنها را لکه دار کند.

۲- در چای ترکیبات مختلف از جمله کافئین وجود دارد که تحریک کننده دستگاه اعصاب مرکزی است.

۳- نوشیدن چای ترشح اسید معده را زیاد میکند .بنابر این افرادی که مبتلا به بیماری زخم معده هستند برای رفع این مشکل می توانند آن را با کمی شیر بنوشند. البته در چنین مواردی مصرف زیاد چای توصیه نمی شود. همچنین باید دانست که بعضی از ترکیبات مفید چای در اثر شیر,خنثی و بی اثر می شود.

۴- افراط در خوردن چای می تواند جذب آهن موجود در خوراکی ها را مختل کند و با عث کم خونی شود.

۵- مصرف زیاد چای به خصوص در اطفال ممکن اسا باعث کم خوابی شود.

۶-افراط در خوردن چای ممکن است باعث یبوست شود.[۱]

 

 


[۱] گیاهان شفا بخش,دکتر منوچهر صیونت

دسته‌بندی نشده

یک دیدگاه برای خواص چای

  1. فرزاد گفت:

    باتشکر از اطلاعات مفیدتان.
    فکر میکنم در مورد مزایا ومعایب چای از مابقی سایتها دقیقتر و بهتر صحبت کرده اید.

  2. دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    پنج + 13 =