تغذیه ی سالم در ماه مبارک رمضان

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

عموم مردم تصور می کنند که در طول ماه مبارک رمضان بهتر است برای جلو گیری از تشنگی و گرسنگی در طول روز ، حجم زیادتری از مواد غذایی را مصرف کنند، اما این تصور کاملا اشتباه است و متخصصین تغذیه توصیه می کنند که در این ایام از غذاهای ساده تر و البته سبک تر استفاده شود همچنین باید به صرف وعده ی سحری و وعده های افطار وشام به صورت جداگانه حتما توجه شود. شاید مهمترین مسئله ای که از لحاظ تغذیه ای ذهن روزه داران را به خود جلب می کند پیدا کردن اضافه وزن و یا کاهش نا خواسته ی وزن است که برای جلوگیری از آن توصیه می شود که در این ایام از انواع مواد غذایی به مقدار کافی و نه بیش از نیاز بدن مصرف شود تا تنوع غذایی رعایت شده وهمه ی گروه های غذایی در دسترس بدن قرار گیرند.گروه های غذایی شامل موارد زیر می باشند:

  1. نان و غلات که تامین کننده ی نشاسته ،پروتئین، املاح و فیبر هستند مثل نان ، برنج، سیب زمینی و ماکارونی. 
  2. شیر و لبنیات که تامین کننده ی کلسیم و پروتئین هستند مثل شیر، ماست، کشک و دوغ.
  3. گوشت و جانشین های آن که تامین کننده ی پروتئین، آهن، و ویتامین های گروه Bهستند مثل گوشت سفید و قرمز ،تخم مرغ و حبوبات.
  4. سبزیجات که تامین کننده ی فیبر و ویتامین های AوCهستند.
  5. میوه جات که تامین کننده ی فیبر و ویتامین C هستند.
  6. مواد متفرقه که تامین کننده انرژی و ویتامین های محلول در چربی یعنی A، D، E وK هستند.

اما چند توصیه برای صرف مواد غذایی در وعده های مختلف:

  1. وعده سحری: در وعده ی سحری مهمترین نکته صرف غذا با آرامش کامل است پس بهتر است کمی زود تر اقدام به خوردن سحری کنید تا وقت کافی داشته باشید. از خوردن غذاهای پر حجم و چرب خودداری کنید و سعی کنید از کربوهیدرات های پیچیده مثل برنج و نان استفاده کنید تا در طول روز کمتر احساس گرسنگی کنید. حتما پس از صرف غذا مقداری میوه نیز میل نمایید در ضمن مصرف غذاهای پر ادویه در وعده ی سحری منجر به بروز تشنگی در طول روز خواهد شد.
  2. وعده ی افطار: بهتر است افطاری خود را با مواد قندی مثل خرما، آب میوه، کشمش،عسل و… آغاز کنید در این صورت کمتر دچار پرخوری می شوید.خوردن غذاهای گرم مثل شیر گرم، چای شیرین کم رنگ و حلیم نیز مناسب است. خوردن نان و پنیر و سبزی هم توصیه می شود البته سبزی باید کاملا ضد عفونی شده باشد. در ضمن خوردن سبزی، بیشتر در زمان افطار توصیه می شود و مصرف آن در وعده ی سحری گاهی باعث ایجاد تشنگی در طول روز می شود. خوردن میوه را فراموش نکنید و توجه داشته باشید که هیچ گاه روزه ی خود را با آب سرد یا نوشابه باز نکنید.
  3. وعده ی شام: به فاصله ی حدودا دو ساعت پس از افطار یک شام سبک و کم حجم و حاوی مواد پروتئینی میل کنید به صورتی که احساس سیری کامل نکنید.

بین وعده ی افطار تا سحری با رعایت فاصله ی زمانی آب کافی بنوشید تا آب از دست رفته ی بدنتان در طول روز از این طریق جبران شود.

 ماه مبارک رمضان بهترین زمان برای عادت به صرف غذاهای سبک و کم کالری و در نتیجه کاهش وزن و همچنین کنترل میزان کلسترول و قند خون است.

 التماس دعا

دسته‌بندی نشده

یک دیدگاه برای تغذیه ی سالم در ماه مبارک رمضان

  1. کوروش گفت:

    درود بر شما

    سپاس از مطالب زیبا. با این مطلب من داستان ها دارم، همین خوردن یا نخوردن در ماه رمضان

    ولی استفاده کردیم.

  2. دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    5 × 2 =